Marlies Jetses Keramiek

Expositie keramiste Marlies Jetses op 8 en 9 oktober bij NY BÖRJAN

Aanstaand weekend zal Marlies Jetses, Gorinchems keramiste en vormgever, exposeren bij Conceptstore NY BÖRJAN. Op zaterdag 8 oktober zal haar werk al te zien zijn in onze winkel en tijdens de culturele route van zondag 9 oktober zal Marlies ook zelf aanwezig zijn om haar verhaal te vertellen.

Marlies Jetses (1959), over haar werk: “De natuur is mijn inspiratiebron. Klei het materiaal waarin ik mij het liefst uitdruk. Klei kan ik voelen en met mijn handen vormgeven. De afwerking van de huid is een essentieel onderdeel van mijn vormgeving. Vormen in de natuur die ontstaan door groei, erosie, aantasting en woekering, boeien mij. Vooral de contrasten, ritme en beweging, die ik daar in zie. Contrasten als ruw en glad, mat en glanzend, donker en licht. De ene keer benader ik de realiteit. De andere keer beeld ik de indruk uit die het achtergelaten heeft. Niet verwante details kunnen toegevoegd worden of de vorm vergroot. Dan is het niet wat het lijkt..”

De winkel is ook op deze feestelijke zondag geopend, evenals onze slow coffeebar, waar u kunt genieten van fijne muziek, een kopje slow coffee, thee, fris of sap en onze huisgemaakte taarten. Wij zien u graag komen!